Zašto me ne zanimaju DJ i radijske Top liste?

Kako je DJ posao nastao, i šta se promenilo od tada do sada. Koliko je opao kvalitet muzike koja se trenutno nudi na tržištu. Pored jeftine tehnike, dostupnost pesama na internetu podjednako utiče da DJ-ing ulazi u mainstream poslove....

Ovde jednostavno objašnjavam zašto muzičke online prodavnice nisu reagvale na mp3 revoluciju.

Nastavljam priču o muzici u mom životu, ovoga puta želim da opljujem turbo folk.

Drugi deo priče o muzici sledi ovde :

Krenuh ovu ediciju vezanu za muziku, tj.šta meni lično muzika znači u životu...

Ovo je moja lična priča kako sam se borio, i izborio protiv jednog od najvećih poroka - NIKOTINA !!! Monstrum vreba, i lagano ubija, na vama je da li ćete se odbraniti !!!

Ovo je moj osvrt na Novosadsku scenu Disk Jockey-a, šta mi je smetalo, šta sam pokušavao i tako to. Nekada je jako malo trebalo za dobar provod i klabing, ako imate dobru muziku, ekipu, cugu, pljugu i malo svetala, eto najbolje žurke. Danas morate da imate sve moguće digitanlne dodatke, lajkove na FB, socijalnim mrežama, morate samo da vrtite sa ploča, teže je

Konačno sam spremio za YouTube moj intervju koji sam dao Srđanu Švelji (u) >> emisija Šik and Šiz << za radio Novi Sad !

DerickaCarter RBMA 01Evo jednog pesimističkog teksta za sve DJ-e kojima je keš glavni motiv, a muzika samo “sredstvo rada“. Najebali ste ko niko! Nemate šanse, bolje naučite da radite nešto drugo, moleraj je dobar za početak. Ovaj posao je davno postao neisplativ, ko nije shvatio na ličnom primeru, shvatiće kad tad. Mnogi, pa i vi, nemaju nikakve šanse da uspeju u fantastičnom DJ svetu i zarade milione kao neke od “zvezda“, tačka. Zašto? Pa, jedan od najvećih razloga je i to što je DJ posao odavno postao servis usluga, baš kao i lepljenje tapeta, čišćenje stana, prodaja pljeskavica ili čuvanje nečijeg deteta. Da, tehnologija je čudo, al robot ne može da čuva dete, još uvek, dok softver tera muziku u etar samo tako.