Iako je ceo sajt na engleskom jeziku, odlučio sam da napravim i deo gde ću da ponešto objavim i na srpskom. Teme koje ću da obrađujem ovde nisu vezane samo za muziku i DJ posao ili hobi, ovde pišem šta god mi padne na pamet.

Industrija slušalica je u piku, nikada nije bilo ovoliko modela na ponudi, i situacija postaje sve komplikovanija! kako izabrati slušalice za vaše uši.

Pričam o tome kako sam se navukao na House muziku, i kako je slušam i dan danas nakon više od 25 godina. Počeo sam tako što sam snimao "stranu" muziku prijateljima koji su želeli da čuju nešto novo, neki novi zvuk.

Mnoge kolege DJ-i ne poštuju neka pravila u DJ miksu, a jedno od njih je da nikada ne puštate muziku glasno do te mere da LED displej počinje da "pali" crvene LED diode. Razlog je jednostavan, na izlazu vas uvek čeka distorzija, najgore izobličenje u zvuku!

Da li će veštačka inteligencija zameniti većinu Disk Džokeja koji puštaju uglavnom "standarde" i samo "hitove". Koliko vremena će proći pre nego što vlasnici klubova i lokala "provale" najnoviji softver koji će im posao napraviti lakšim, tj. sa kojim će smanjiti troškove?

Skoro svake druge nedelje YouTube mi blokira (izbriše) po jedan DJ miks sa mog kanala, tj. ljudi više ne mogu da ga slušaju ikada! I pre mi se ovo dešavalo, ali je to bilo jednom u pet meseci a sada svake 2-3 nedelje. Bedak. Jednog dana neće više biti DJ mikseva na YouTubu, a taj dan dolazi uskoro...

Komentarišem probleme vezane za postavljanje DJ mikseva na socijalne mreže i sam YouTube. Probleme vezane za autorska prava, brisanje i blokiranje mikseva na YouTube itd... Pored toga opisujem vreme potrebno da bi se namiksao jedan DJ miks, i postavio kao video na YouTube! Još ako koristite dva video izvora, onda morate i da montirate video i to sve traži vremena....

Koji su razlozi za i protiv upotrebe ekvilajzera kada slušate muziku ? Ponekad je zvuk očajan ako ne upotrebite ekvilajzer, ali u mnogim slučajevima ekviliziranje je sasvim nepotrebno. O čeme use radi ?

Kako sam od početka krenuo da koristim mp3 fajlove vodeći računa da ih od starta kompresujem u 320 kbps i punom stereo kodeku?

Kratka priča o tome da li je lakše da postanete DJ ako znate muzičku produkciju, tj. već ste poznati i pravite pesme svakog meseca, ili je lakše poznatom DJ-u da postane poznati producent?

Ovde sam krenuo da pravim audio numeru koristeći Ableton Live i njegov Drum Rack. Izvinjavam se na kvalitetu snimka, nešto sam zeznuo i ponekad se audio izgubi na sekund.