Drugi deo priče o muzici sledi ovde :

Krenuh ovu ediciju vezanu za muziku, tj.šta meni lično muzika znači u životu...

Ovo je moja lična priča kako sam se borio, i izborio protiv jednog od najvećih poroka - NIKOTINA !!! Monstrum vreba, i lagano ubija, na vama je da li ćete se odbraniti !!!

Ovo je moj osvrt na Novosadsku scenu Disk Jockey-a, šta mi je smetalo, šta sam pokušavao i tako to. Nekada je jako malo trebalo za dobar provod i klabing, ako imate dobru muziku, ekipu, cugu, pljugu i malo svetala, eto najbolje žurke. Danas morate da imate sve moguće digitanlne dodatke, lajkove na FB, socijalnim mrežama, morate samo da vrtite sa ploča, teže je

Konačno sam spremio za YouTube moj intervju koji sam dao Srđanu Švelji (u) >> emisija Šik and Šiz << za radio Novi Sad !

DerickaCarter RBMA 01Evo jednog pesimističkog teksta za sve DJ-e kojima je keš glavni motiv, a muzika samo “sredstvo rada“. Najebali ste ko niko! Nemate šanse, bolje naučite da radite nešto drugo, moleraj je dobar za početak. Ovaj posao je davno postao neisplativ, ko nije shvatio na ličnom primeru, shvatiće kad tad. Mnogi, pa i vi, nemaju nikakve šanse da uspeju u fantastičnom DJ svetu i zarade milione kao neke od “zvezda“, tačka. Zašto? Pa, jedan od najvećih razloga je i to što je DJ posao odavno postao servis usluga, baš kao i lepljenje tapeta, čišćenje stana, prodaja pljeskavica ili čuvanje nečijeg deteta. Da, tehnologija je čudo, al robot ne može da čuva dete, još uvek, dok softver tera muziku u etar samo tako.

Pre neki dan sam malo popričao sa jednim DJ poznanikom u vezi samog DJ posla i širenja DJ mikseva po internetu. U toku priče spomenuo mi je termin “retired DJ”, aludirajući na nas obojicu kao “stariju gardu“, a to u principu znači “ćao nema više“ ili ti “bacio kašiku“. Pošto sam nekad aktivno radio DJ posao u klubovima i na raznim dešavanjima, drugar mi je dao dobru temu za razmišljanje. Istina jeste da ne radim više po klubovima, konkurencija u NYC je stvarno velika, ali sa druge strane prilično sam aktivan na mojim radio stanicama koje se slušaju. Pitanje stoji, jel’ sam se i ja penzionisao, ili sam još uvek aktivan? I, kako se to uopšte meri? Zarađenim novcem? Brojem slušalaca na radiju, ili možda samo brojem posetilaca na žurkama i događajima? Pa, nakon dosta analize, i merenja brojki, došao sam do neke istine, nekih zaključaka, koje sam rešio da podelim sa vama svima...

Ovaj tekst je posvećen osobama koje žele da postanu DJ, a možda bude zanimljiv i svima vama koji pratite i slušate elektronsku muziku. Pošto je svaki DJ početak težak i nikad nema dosta novca za sve, želja mi je da pomognem svima vama koji ne želite da ga trošite na gluposti. Znam da imate želju i veoma dobar razlog zašto želite da postanete DJ, ali želja je jedno a realnost drugo. Probaću da vam objasnim u najkraćim crtama posao DJ-a, kako da izaberete opremu, uštedite novac i krenete putem uspeha. Pa da krenemo.