Možda niste znali, ali bio sam na Red Bull Music Akademiji 2001 kad se desio napad na Twin Tower !!!

Moja vizija zašto seu Top liste sranje u 2017....

Pričam o tome kako je DJ postao popularno i traženo zanimanje, ali i kako se taj posao sveo na "moleraj"...

Malo sam popričao o tome zašto mp3 nije na vreme bio prepoznat i postavljen kao standard za prodaju muzike preko interneta?

Ovde sam se makismalno osrao o Turbo Folk-u, pa vi vidite....

Ovde pričam o tome Koliko se danas u 2017 godini isplati biti DJ?

Ako vas zanima kakva je bila DJ scena i clubbing u Novom Sadu pre i posle 2000 godine, evo jedne dobre priče za DJ-e i ribolovce.

DerickaCarter RBMA 01Evo jednog pesimističkog teksta za sve DJ-e kojima je keš glavni motiv, a muzika samo “sredstvo rada“. Najebali ste ko niko! Nemate šanse, bolje naučite da radite nešto drugo, moleraj je dobar za početak. Ovaj posao je davno postao neisplativ, ko nije shvatio na ličnom primeru, shvatiće kad tad. Mnogi, pa i vi, nemaju nikakve šanse da uspeju u fantastičnom DJ svetu i zarade milione kao neke od “zvezda“, tačka. Zašto? Pa, jedan od najvećih razloga je i to što je DJ posao odavno postao servis usluga, baš kao i lepljenje tapeta, čišćenje stana, prodaja pljeskavica ili čuvanje nečijeg deteta. Da, tehnologija je čudo, al robot ne može da čuva dete, još uvek, dok softver tera muziku u etar samo tako.

Pre neki dan sam malo popričao sa jednim DJ poznanikom u vezi samog DJ posla i širenja DJ mikseva po internetu. U toku priče spomenuo mi je termin “retired DJ”, aludirajući na nas obojicu kao “stariju gardu“, a to u principu znači “ćao nema više“ ili ti “bacio kašiku“. Pošto sam nekad aktivno radio DJ posao u klubovima i na raznim dešavanjima, drugar mi je dao dobru temu za razmišljanje. Istina jeste da ne radim više po klubovima, konkurencija u NYC je stvarno velika, ali sa druge strane prilično sam aktivan na mojim radio stanicama koje se slušaju. Pitanje stoji, jel’ sam se i ja penzionisao, ili sam još uvek aktivan? I, kako se to uopšte meri? Zarađenim novcem? Brojem slušalaca na radiju, ili možda samo brojem posetilaca na žurkama i događajima? Pa, nakon dosta analize, i merenja brojki, došao sam do neke istine, nekih zaključaka, koje sam rešio da podelim sa vama svima...

Ovaj tekst je posvećen osobama koje žele da postanu DJ, a možda bude zanimljiv i svima vama koji pratite i slušate elektronsku muziku. Pošto je svaki DJ početak težak i nikad nema dosta novca za sve, želja mi je da pomognem svima vama koji ne želite da ga trošite na gluposti. Znam da imate želju i veoma dobar razlog zašto želite da postanete DJ, ali želja je jedno a realnost drugo. Probaću da vam objasnim u najkraćim crtama posao DJ-a, kako da izaberete opremu, uštedite novac i krenete putem uspeha. Pa da krenemo.